fbpx
Close
Type in ieder geval 1 karakter in om te zoeken
Back to top
Aan de slag met Instagram

Aan de slag met Instagram

Ben je nog helemaal niet bekend met Instagram en wil je er mee aan de slag? Lees dan deze blog met een kort achtergrondverhaal over het ontstaan, een instructie hoe je een account aanmaakt en met de basisbeginselen op Instagram. Met een paar minuten ben je helemaal klaar en kun je aan de slag.

Korte geschiedenis

Instagram is een van de meest gedownloade apps van vandaag. Het is ook een van de meest productieve apps, met mensen van over de hele wereld die bijna elke seconde van de dag foto’s delen. Maar heb je enig idee hoe deze app überhaupt tot stand is gekomen?

Instagram werd gelanceerd op 6 oktober 2010 voor de iPhone en in december van datzelfde jaar had de app reeds 1 miljoen gebruikers verzameld. De app is het geesteskind van Kevin Systrom, een computerprogrammeur en Amerikaanse ondernemer, die deel uitmaakte van de Forbes 30 under 30 Most Powerful List en Mike Krieger, een software-ingenieur en Braziliaanse ondernemer. De ontwikkeling begon in San Francisco. De ontwikkelaars wilden zich richten op een app voor het delen van foto’s en noemden het Instagram, als een ode aan de woorden Instant Camera en Telegram.

Het belangrijkste idee was om gebruikers te helpen met het plaatsen van Polaroid-achtige foto’s die ze kunnen tweaken met filters én het delen van video’s met een maximale tijd van 15 seconden. Op deze manier kunnen mensen een glimp opvangen over het leven van iemand anders ter wereld. Vandaag de dag heeft Instagram meer dan 500 miljoen actieve dagelijkse gebruikers. Gemiddeld worden er dagelijks meer dan 100 miljoen foto’s en video’s gedeeld en 4,2 miljard likes per dag gegeven. En dit is zeker nog niet het einde.

Zelf aan de slag?

  1. Zoals eerder gezegd is het heel eenvoudig om zelf aan de slag te gaan. Voer gewoon de volgende stappen uit:
    Download de applicatie. Dit kun je het best doen op een apparaat dat al is uitgerust met een camera, zoals een smartphone of een tablet. Om de Instagram-app te vinden, ga je naar de Apple-app store of de Google Play store (afhankelijk van je apparaat) en typ je ‘Instagram’ in het zoek vak. Zodra je de app hebt gevonden, klik je erop en druk je op de knop ‘Install’.
  2. Wacht tot de toepassing klaar is met downloaden en start de app door op het startscherm van het apparaat te tikken (het Instagram-icoon ziet eruit als een cameralens met een regenboog die eruit komt).
  3. Meld je aan voor een account. Scroll naar beneden naar de onderkant van het scherm van je apparaat en tik op de knop ‘Sign up’.Type je e-mailadres in samen met een gebruikersnaam en wachtwoord naar keuze. Je kunt ook direct een foto uploaden voor je profiel, plaats een persoonlijke foto of een logo van je bedrijf. Geef een korte beschrijving in de ‘About’ sectie. Hier kun je ook je volgers toestaan om websites te bezoeken die je mogelijk promoot.
  4. Zodra je je hebt aangemeld, kunt je de contacten uit andere social media-applicaties importeren, zodat je ze op Instagram kunt volgen (als ze ook een account hebben). Het volgen van iemand op Instagram betekent dat je hun foto’s op je dagelijkse nieuwsfeed kunt zien. Als je ervoor kiest om je contacten te importeren van één van je social media-platforms, druk dan op de knop ‘follow’ zodra dat wordt gevraagd en klik dan op de volgende. Je kunt ook zoeken naar mensen op Instagram met behulp van hun naam of hun e-mailadres. Instagram stelt je ook in staat om mensen te volgen die je niet noodzakelijkerwijs persoonlijk kent. De Instagram app kan met suggesties komen voor andere gebruikers die je misschien wilt volgen. Als je dit wilt doen, tik je gewoon op de knop ‘Follow’ die naast hun naam verschijnt. Druk op ‘done’ en ga weer naar je account.
  5. Begin met het delen van foto’s. Klik op de button met e + onderaan het scherm. Selecteer de foto die je wilt delen, bewerk de foto eventueel, typ een bijschrift in en gebruik hashtags als je dat wilt, voeg een locatie toe, tag personen of bedrijven en klik tot slot op Delen om je foto online te zetten.

Instagram training volgen?

Appeltje, eitje toch? Wil je meer weten over het genereren van meer volgers en interactie op je account? Dan zijn hier nog veel meer blogs over dit onderwerp te vinden of misschien is de online Instagram training die wij in de tweede helft van 2020 verzorgen iets voor jou. Hier leer je alle ins en outs van Instagram om meer volgers aan te trekken en interactie op gang te brengen. Deze online training volg je via Instagram dus je leert ook meteen gebruik te maken van alle functionaliteiten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.