fbpx
Close
Type in ieder geval 1 karakter in om te zoeken
Back to top
trends social media 2020 restaurants

Trends in Social Media voor 2020

Voor heel veel mensen is social media niet meer weg te denken uit hun dagelijks leven. Ook de meeste bedrijven hebben inmiddels manieren gevonden om hun voordeel te doen met social media. Wie daar nog geen gebruik van maakt, laat ongemerkt veel kansen liggen. In dit artikel geef ik je naast een opsomming van de verwachte trends voor 2020, ook tips hoe je voor jouw horecaonderneming gemakkelijk gebruik van de social media kunt maken.

De voorspellingen

  • Facebook gaat zich inspannen om groepen en communities meer onder de aandacht van de gebruikers te brengen. Dat is hun antwoord op de stagnatie van de huidige groei van het platform, dat door steeds meer jongeren in grote getalen wordt verlaten. Bedrijven die snel schakelen kunnen van deze omschakeling slim gebruikmaken door extra tijd en energie in hun community te stoppen.
  • Instagram groeit gestaag door, breidt de features verder uit en is uitgebreid aan het testen met het verbergen van de likes. Verder zetten ze steeds meer in op e-commerce, dus dat producten direct via Instagram te bestellen zijn.
  • Podcasting komt in opmars. Een podcast is een audio of video-opname die door middel van webfeeds over het internet kan worden verspreid. Het is de verwachting dat in 2020 steeds meer bedrijven een eigen podcast zullen lanceren. De verwachting is ook dat er slechts een kleine 20% daar succesvol mee zal zijn.

Social media voor de horeca

Smartphone bezitters maken steeds vaker gebruik van social media om de laatste hotspots op culinair gebied te zoeken als ze uit eten gaan. Wie zich daar dus goed profileert, mag extra gasten verwachten. Toch zijn er nog altijd veel horecaondernemers die daar nog niet te vinden zijn. Dat is jammer, want zo mis je de extra klandizie.

Het is echt niet nodig om op alle social media platformen te staan, maar op één of twee platforms is geen overdaad. Met name Facebook leent zich uitstekend voor contact met je gasten. Zorg wel, dat je vooraf een goed plan maakt en richt de community die je opzet goed en weldoordacht in, zodat deze aansluit op de sfeer van jouw horecagelegenheid. Dat is de beste manier om de juiste doelgroep te bereiken. Daarna kan je volstaan met af en toe een kort bericht of een mooie foto. Ook Instagram is natuurlijk een ideaal platform om jezelf te presenteren. Door het posten van prachtige foto’s van alle heerlijkheden, die je aan jouw gasten serveert, laat je zien wat men bij jou kan verwachten.

Vergeet Google niet

Aanvullend op de social media, doe je er ook goed aan om op Google een zogenaamde locatiepagina aan te maken. Op deze pagina kan je de locatie van jouw horecagelegenheid, de openingstijden en contactgegevens vermelden en een button om direct te reserveren plaatsen. En heb je een goede website? Daarmee bedoel ik onder andere, of deze mobielvriendelijk is en dus ook op de smartphone gezien kan worden, dan kan je die daar ook aan koppelen. Zo ben je meteen beter te vinden voor je gasten en potentiële gasten.

Genoeg trends om in de gaten te houden en mee aan de slag te gaan!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.