fbpx
Close
Type in ieder geval 1 karakter in om te zoeken
Back to top
google mijn bedrijf voor restaurants

Waarom ‘Google Mijn Bedrijf’ belangrijk is voor je restaurant

Google is momenteel dé grootste zoekmachine en biedt diverse opties aan om je bedrijf extra zichtbaar te maken. Veel bedrijven en websites focussen zich daarom op online vindbaarheid, maar dat is niet het enige belangrijke. Google Mijn Bedrijf is een functie van Google die je helpt je bedrijf nog beter op de kaart te zetten, zowel letterlijk als figuurlijk. Wanneer jij een restaurant beheert is dit zeker een must-have om je bekendheid te vergroten.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een onderdeel van Google die ervoor zorgt dat jouw online zichtbaarheid vergroot wordt. Wanneer mensen op jouw bedrijf zoeken, krijgen zij gelijk een zoekresultaat te zien met daarin je website, adres, openingstijden en telefoonnummer. Zo ben je altijd bereikbaar en hoeft niemand moeite te doen om je te vinden.

Potentiële gasten hebben de mogelijkheid om via Google vragen te stellen over je bedrijf. Andere gasten kunnen hier antwoorden op geven, maar jij als bedrijf kan dat ook. Zo behoud je direct contact met de gast, wat een betrokken uitstraling geeft.

Ook biedt het de mogelijkheid voor gasten om hun mening te geven over je bedrijf door middel van reviews en foto’s. Wanneer je een restaurant hebt, zijn foto’s een van de meest belangrijke factoren bij het aantrekken van nieuwe gasten. Als er aantrekkelijke foto’s worden geplaatst door gasten met een goede review, dan kom je gelijk goed naar voren.

Het belang van foto’s van je bedrijf

Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van foto’s op je Google bedrijfspagina veel invloed heeft op het verkeer dat naar je restaurant toe komt. Zo krijgen restaurants met meer foto’s op hun bedrijfspagina, meer clicks naar hun website, telefoontjes en vraag naar routebeschrijvingen. Onderstaande grafiek van BrightLocal laat zien dat de hoeveelheid foto’s op jouw Google bedrijfsprofiel veel invloed heeft op de interactie van de gast met jouw website.

GMB-Insights-Actions-by-Number-of-Images

Zoals je ziet, is het verschil hier goed zichtbaar tussen bedrijven met maar één foto of bedrijven met wel meer dan honderd foto’s.

Niet alleen zorgen meer foto’s dus voor meer telefoontjes en clicks naar je website, ze zorgen ook voor meer zichtbaarheid op Google Maps en in de zoekresultaten. Verder zorgt een grotere hoeveelheid aan foto’s uiteindelijk voor een hogere positie in de zoekresultaten. Dus als je als restaurant je zichtbaarheid wil vergroten is het van belang om veel foto’s op je profiel te hebben. Je kan natuurlijk zelf allemaal foto’s van gerechten en je interieur plaatsen, maar je kan ook je gasten aanmoedigen om hun foto’s te plaatsen. Een simpele, maar effectieve strategie.

Zoeken op foto’s

Google heeft sinds vorig jaar een nieuwe functie toegevoegd. Als je op zoek bent naar een restaurant in de buurt, dan geeft de mobiele webbrowser je de optie om te zoeken op foto’s in plaats van namen/beschrijvingen. Deze foto’s zijn vaak van gerechten en laten daaronder direct de afstand van het restaurant en de gemiddelde beoordeling zien. Ideaal wanneer je de omgeving niet kent en op zoek bent naar een goed restaurant.

Wanneer je dus meer foto’s hebt op je Google bedrijfspagina, is er een grotere kans dat jij zichtbaar wordt in deze zoekresultaten. Wat helemaal helpt is als gasten foto’s van jouw gerechten hebben geplaatst. Dan ziet het er zowel realistischer uit en er staat vaak ook een eerlijke beoordeling bij over jouw restaurant.

Dit is een belangrijke ontwikkeling vanuit Google omdat het restaurants aanmoedigt om van elk populair gerecht minimaal één foto te hebben, zodat potentiële gasten een visueel menu kunnen doorbladeren voordat zij hun beslissing maken.

In het kort

Google Mijn Bedrijf is een makkelijke en snelle manier om in contact te komen met je gasten, je kan snel aanpassingen maken aan je bedrijfspagina wanneer dat nodig is en je kan foto’s plaatsen om je zichtbaarheid op Google te vergroten. Het is bewezen dat een grotere hoeveelheid aan foto’s een betere invloed heeft op het verkeer richting je website.

Wanneer je zichtbaarheid op Google is vergroot, komen er meer potentiële gasten langs je website, klikken op de link of op de foto’s en maken ze daarna makkelijker de keuze om bij jou te komen eten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.