Culinaire fotografie

“Kyonne heeft een goed oog voor detail. En ze weet wat er speelt in de culinaire wereld.”

Verhalen vertellen over eten & drinken door middel van mijn fotografie, dat is wat ik het liefst doe. Waar komt ons eten vandaan en wie heeft het geproduceerd. Niet alleen dat mooi opgemaakte bord interesseert mij maar meer wie er achter zit en waar het eten vandaan komt.

In 2011 startte ik met de Fotovakschool in Apeldoorn om mijn technische kennis verder te ontwikkelen. Tijdens deze studie kwamen alle facetten van de fotografie aan bod maar ik kwam er al snel achter dat het gebied reportages en het thema eten & drinken mij het meest aanspreken.

Begin 2013 ben ik voor mijn afstuderen een eigen project gestart: ‘Wat de pot schaft?!’ Geïnspireerd door het boek van Ronald Giphart ‘Eten, drinken, slapen’, ben ik gestart met een reportage over de personeelsmaaltijden in sterrenrestaurants en het verzamelen van de recepten. Door dit project heb ik een breed netwerk binnen de culinaire wereld opgebouwd.

De afgelopen jaren heb ik voor diverse bedrijven, producenten, culinaire events, tijdschriften en restaurants gefotografeerd, waaronder: Restaurant Smink, Max Havelaar, Sligro, KLM, Hanos, Bocuse d’Or, Restaurant Niven, ATAG, Waldo Chocolate, Hidde de Brabander, Desemenzo, Horecagroep Leiden, The Morning, Restaurant Adam, Yama, Hottest Chef, TopSpots.